8 MAYIS 2019 BAYRAKLI İZMİR. 100 MİLYAR NÖRON

İnsan beyninde yaklaşık 100 milyar nöron var. Bunlar dijital sistem esası ile çalışıyor. Elektrik devresi gibi. Yani sıfır ve bir. Herbirini, bir sinyal olarak düşünecek olursak, 2 üzeri 100 milyar gibi bir rakam çıkıyor ki, bu deli bir rakam. Tüm evrendeki atomların toplamından binlerce misli fazla bir sayıyı ifade ediyor. İnsan evrenin yanında bir hiç iken, Evren dijital manada, insan beyninin yanında bir hiç. Ancak bunun verimli kullanılabilmesi konusu, şu an için bir muamma. Bir de şu var; nöronlar ışık hızında çalışıyor. İnsan beyni vücudunun tam bir diktatörü. Oksijenin büyük kısmını o kullanıyor aynı glikozu kullandığı gibi. Tabii, her şeyin biyolojik olarak yolunda gitmesi için sağlıklı bir dolaşım sistemi şart. Bu yüzden, beynin en iyi çalıştığı zaman dilimi, düzenli efor sarf edilen anlardır. Kısacası, insan elinden çıkan her sorun, beyin tarafından muhakkak çözüme ulaştırılır. Beynin en yüce işlemi düşünmek ve yine düşünmektir. Beyin düşünce gücüyle fikirler, projeler üretir. Bunların hayat üzerindeki İzdüşümü, yaratmış olduğumuz eserlerdir. İnsanların yarattıkları, uç uca eklenerek, küçük büyük fark etmez, bizi bugüne ulaştırmıştır. İnsanlar özgürce düşünüp yazmalıdır. Yazılmamış düşünce, kayıp emektir. Başkasının ne dediği ise hiç önemsenmemelidir. Aksi takdirde yörüngedeki bir uydu gibi dönersin. Güneş gibi parlamak varken parlayana muhtaç olmak tercih edilebilir bir şey olabilir mi? Bir başka beyinden esinlenmekten daha doğal bir şey olamaz. Bir Süpervizör ekseninde, eser yaratmak o eseri bir tez seviyesine indirir. Bu verilen emeğe haksızlıktır. Hiç kimsenin kimseden eksiği ya da fazlası olamaz. Beyin düşünerek fikirlere hamile kalır. Dış dünyaya çıkmaya hazır olduğunda, aynı bir bebeğin doğum süreci gibi, mümkün mertebe dış müdahale olmadan doğmalıdır. Ancak bu şekilde sağlıklı olabilir. Her emek saygındır. Beyinden kaynaklanan emek ise hepsinin üstündedir. Müdahalesiz doğmuş zihinsel güç, kişinin özgün uslubudur. Onu değerli kılan da budur.

Yorumlar

  1. Günaydın Yaşar'ım.
    Açıklamaların, hem bilimsel hem bilgece.
    Aydınlandım, zenginleştim.
    Emeğine sağlık.
    Levent

    YanıtlaSil
  2. Bu sözü bir radyo programında Toni Drosa‘dan duyduğumda aklıma sen geldin Yaşar ağbi.
    “Yürümek kendi ilkel ritmini (dünya kurulalı beri tüm atalarının işbirliğiyle) evrendeki gerçek ve kendi yerini zihinsel ve fiziksel olarak bulmak gibi, ,bacakların ve beyninle kendine doğru giderek kavuşmak gibi...”

    Jacques Lanzmann

    Hüseyin Canbulat

    YanıtlaSil
  3. Bu blog sayfasının adresini bir gün işe gitmek için beklediğim bir durakta sticker üzerine yazılmış bir şekilde fark ettim. Telefonumla adresi çektim ve müsait olduğumda göz gezdirdim. Ne kadar kıymetli, ne kadar sağlamlık kokan şeyler paylaşmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihin Gücü insanları kardeş yapar. Sevgilerimle

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

27 MAYIS CUMA 1960 BORNOVA İZMİR - İLK DARBE

EYLÜL 1965 ALSANCAK İZMİR - LİSE GİRİŞ SINAVI

11 NİSAN 2019 BAYRAKLI İZMİR - AYLA ERDURAN VE 1710 YAPIMI STRADİVARİUS